Εισαγεται λεξη προς αναζητηση

Μία βάφτιση που θυμίζει Ελλάδα

Μία βάφτιση που θυμίζει Ελλάδα

Μία βάφτιση που θυμίζει Ελλάδα

Αν και στην καρδιά του χειμώνα, ο καιρός συνεχίζει να μας χαρίζει υπέροχες ηλιόλουστες ημέρες μεταφέροντας μας, έστω και νοητά, σε πολύχρωμα πρωινά της Άνοιξης και σε ζεστά απογεύματα του Καλοκαιριού… Μέχρι αυτές οι μέρες να έρθουν βάζω ζεστό καφέ στην κούπα μου κι ανοίγω το φωτογραφικό άλμπουμ των βαφτίσεων του Τσόχα και Τούλι!

¨WELCOME TO MY LOVELY WORLD¨

Μία βάφτιση που θυμίζει Ελλάδα

Μία βάφτιση που θυμίζει Ελλάδα

Πρώτος σταθμός, η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων. Κάτω από την σκιά των καταπράσινων δέντρων στήθηκε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία παλαιού ελληνικού κινηματογράφου! Τα πέτρινα παγκάκια, ο προσεγμένος προαύλιο χώρος, η υπέροχη θέα κι η καλή διάθεση βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα ο ευσεβής πόθος της Μαμάς για μια βάφτιση βγαλμένη από τα πιο όμορφα στοιχεία της Ελληνικής γης.

Οι γονείς του νεοφώτιστου, ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Αμερική, ήθελαν η βάφτιση του γιου τους να έχει κάτι από τα χρώματα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της πατρίδας μας. Σε αυτό το τρίπτυχο στηρίχθηκε η σχεδίαση της βάφτισης. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας έγινε μπομπονιέρα κι ένα μικρό καραβάκι-μαγνητάκι δόθηκε σε όλους με την ευχή τα ταξίδια τους να είναι καλορίζικα! Χειροποίητο γλυκό του κουταλιού σταφύλι προσφέρθηκε με την ελπίδα η ζωή όλων των παρεβρισκομένων να είναι γεμάτη από γλυκές στιγμές κι ένα γλαστράκι καταπράσινου βασιλικού χαρίστηκε ξυπνώντας οικείες μνήμες σε όλους μας!

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του μικρού μας Λευτέρη κι επειδή θέλαμε κι οι μικροί του φίλοι να θυμούνται την πιο χαρούμενη, μέχρι στιγμής, μέρα του, το Τσόχα και Τούλι κατασκεύασε μονογράμματα των αρχικών ονομάτων τους, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική μπομπονιέρα για το κάθε ένα από τα παιδάκια!

Secret’s to share with love:

Τα υφασμάτινα μονογράμματα μοσχοβολούσαν λεβάντα! Η μαμά Γιάννα ήθελε να πάρει όλα τα βαζάκια με το γλυκό του κουταλιού μαζί της στην Αμερική! Τελικά μόνο την συνταγή πήρε μαζί της γιατί τα γλυκά έγιναν ανάρπαστα! Όλα τα καραβάκια ήταν Handmade with wood (ξύλινα) και ζωγραφισμένα στο χέρι! Οι συνήθειες μας σαν Έλληνες κι ο τρόπος που μεγαλώνουμε είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό μου δίδαξε αυτή η υπέροχη οικογένεια που μόνο εμπιστοσύνη εκτίμηση και αγάπη μου έδειξαν όλο το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να οργανώσουμε την βάφτιση του γιου τους! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι! Καλοφώτιστο γερό και τυχερό να είναι το παιδάκι σας!

Σχολιάστε

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιευτεί.

Avatar